Internetbankieren

Ter bescherming van uw eigen privacy en om misbruik door anderen te voorkomen enkele belangrijke tips:

• Noteer uw persoonlijke toegangscodes nooit ergens
  • Gebruik geen voor de hand liggende toegangscode zoals een naam of geboortedatum en wijzig deze regelmatig
  • Zorg ervoor dat u zelf altijd aanwezig bent bij de computer wanneer u bent ingelogd
  • Gebruik recente anti-virus software en zorg dat het anti-virus programma altijd actief is ook als u geen internetverbinding heeft
  • Controleer als u een beveiligde verbinding hebt met de Hakrinbank. Dit doet u door te dubbelklikken op het slotje. De gegevens van de beveiligde verbinding worden vervolgens getoond
  • Installeer nooit zomaar een programma dat u aangeboden krijgt via e-mail, een chatbox, uit een nieuwsgroep of op gebrande CD-rom of diskette
  • Controleer regelmatig of u de nieuwste versie van uw browser heeft
  • Het beleid van de Hakrinbank is om nooit te vragen naar pin of andere toegangscodes ook niet via e-mail of internetformulier. Verstrekt dus nooit uw toegangscodes aan derden ook niet als erom gevraagd wordt.

De Hakrinbank stelt hoge eisen aan de veiligheid en past daarom diverse beveiligingsmethoden en technieken toe om uw transacties en gegevens die via internet worden gestuurd te beschermen. Wanneer u inlogt op Internetbankieren wordt een beveiligde verbinding tot stand gebracht tussen u en onze computer. Voor deze beveiligde verbinding wordt gebruik gemaakt van SSL(secured Socker Layer). Dit is een beveiligingstechniek die ervoor zorgt dat alle gegevens tussen uw computer en de Hakrinbankcomputer versleuteld worden. Zodra een SSL verbinding tot stand komt, verschijnt er in uw browser een gesloten slotje.

Uw gegevens zijn verder via een persoonlijke toegangscode, die u te alle tijden kunt wijzigen, beveiligd. Tevens is onze internetbanking site door het internationaal onafhankelijk certificeringsbureau VeriSign Inc gecertificeerd. De certificering houdt in dat de authenticiteit, de confidentialiteit en de dataintegriteit bij alle zakelijke transacties gewaarborgd blijven.

De verbinding met onze computer wordt voorts automatisch verbroken als u langer dan 15 minuten geen handelingen uitvoert. Om verder te gaan dient u opnieuw in te loggen.

Internetbankieren is de meest eenvoudige wijze om een groot deel van uw bankzaken te regelen waar u maar wilt en wanneer u dat maar wilt. Internetbankieren is modern bankieren.

Om te kunnen internetbankieren met de Hakribank heeft u nodig een:

• Hakrinbank rekening
  • Computer met minimaal Windows 95 en Internet Explorer 5 of Netscape 6
  • Internetaansluiting

Met Hakrinbank internetbankieren kunt u:

• het actuele saldo van uw rekeningen bekijken
  • de historische gegevens downloaden
  • in een paar seconden geld overboeken tussen uw eigen rekeningen
  • de bank een opdracht tot overmaking geven
  • on line overboekingen verrichten
  • verloren/gestolen cheques laten blokkeren
  • de laatste rentepercentages opvragen
  • uw toegangscode elk moment wijzigen.

Vraag direkt online deze dienst aan door bijgaand aanvraagformulier te downloaden en deze ondertekend op te sturen naar het voor u dichtsbijzijnde kantoor van onze bank.

Check of uw DNS-server wel is ingevuld ,een snelle check daarvoor is door terwijl u online bent in uw internet-browser Netscape of Internet-Explorer bij adres of locatie een IP-address in te voeren
b.v. http://200.1.157.11

Indien u de "Telesur Internet Service Page" krijgt dient u uw DNS-server opnieuw in te voeren