Home   |   Over Hakrinbank   |   Klantenservice   |   Contact   |   Sitemap   |   Disclaimer     
Home | Over Hakrinbank | Aandelenemissie 2019
Aandelenemissie 2019

De Hakrinbank heeft op woensdag 4 december 2019 de prospectus inzake de uitgifte van nieuwe aandelen uitgebracht. Deze aandelenemissie was reeds aangekondigd in het jaarverslag over 2018 van de Hakrinbank, alsmede op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 31 juli 2019. Met deze emissie beoogt de Hakrinbank om haar solvabiliteit en BIS-ratio flink te verbeteren. Dit is nodig ter financiering van de met haar groeistrategie samenhangende investeringen, vooral op het gebied van financiŽle technologie, ofwel fintech, gebaseerde innovatieve producten en diensten en digitalisering, alsmede het hebben van voldoende buffervermogen voor het opvangen van bedrijfsrisicoís. Ook was de BIS-ratio sedert juli 2018 onder de minimumnorm van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) van 10%.

Voor een verdere financiŽle optimalisatie en verbetering van de BIS-ratio heeft de Hakrinbank tevens besloten tot de plaatsing van een langlopende achtergestelde lening van USD 13,5 miljoen en de verkoop en (terug)huur (ďSale & LeasebackĒ) transactie van onroerende goederen van de bank.

De emissie behelst de uitgifte van in totaal 250.000 nieuwe aandelen tegen een emissiekoers van SRD 420,00 per aandeel van SRD 0,15 nominaal. Bestaande aandeelhouders hebben tot het maximum van hun huidig belang voorkeur bij de toewijzing. Tevens genieten zij hiervoor een speciale prijs van SRD 400,00 per aandeel. Aangezien de Staat heeft besloten om niet te participeren in deze emissie, zal haar belang bij een volledige intekening afnemen van 51% naar 34,8%.

De inschrijvingsperiode is tot en met 24 december 2019 en kan bij alle kantoren van de Hakrinbank geschieden. In de periode van 31 december 2019 tot en met 15 januari 2020 zal de toewijzing en de financiŽle afhandeling plaatsvinden.

Dhr. Rafiek Sheorajpanday, CEO Hakrinbank: ďMet deze aandelenemissie en de plaatsing van de andere kapitaalsinstrumenten wordt de financiŽle robuustheid van onze bank flink verbeterd. Hiermee is onze bank in een goede uitgangspositie om verder te groeien.Ē

Voor vragen kan er contact worden opgenomen met de Hakrinbank, afdeling Corporate Secretary and Legal Affairs, via csla@hakrinbank.com of het telefoonnummer +597 477722 toestelnummer 271.

Download hier de prospectus, het inschrijfformulier als mede de brief naar onze aandeelhouders.

Klik hier voor de bekendmaking!